Kras Speelt

Regen kan de pret niet drukken op Kras Speelt

13 Jun 2019

Even leek Kras Speelt in het water te zullen vallen door de hevige regen. Gelukkig konden we het grote speelfestival letterlijk onderdak geven in de hangaar van Bar Noord, waardoor iedereen droog kon blijven. Het was de eerste keer dat Kras Speelt overdekt was, en het was een groot succes!

Honderden kinderen kwamen zich uitleven op talloze attracties. Er werden tennisballen geschoten met megakatapulten, er werd levende hippo-hap gespeeld en stevig gesport op het pannaveldje en bij de Thai-box initiatie. Creatievelingen leefden zich uit met het timmeren van hun eigen zwaard bij de bouwkar, maakten hun eigen kleurrijke buttons, of een klakkebuis waarmee ze op allerlei doelwitten mochten schieten, inclusief Kras-begeleiders!

Wie nog meer wou schieten, dook in de lasershoot en voor de gamefanaten waren er live arcade games, waarbij de kinderen hun eigen lichaam in de strijd moesten gooien om een computerspel te spelen.

En waar kwam die mysterieuze rook vandaan? Uit het griezelige spookkasteel, zo bleek. Niet voor bange doetjes! Voor de allerkleinsten was er dan weer een touwtjetrek-kraam waar ze een knuffelbeest konden trekken, terwijl de behendigsten zich een weg baanden door het hindernissenparcours. Wie het hogerop zocht, kon de twistladder proberen te bedwingen.

Met de Fortnite-dancebattle wisten we zowel jongens als meisjes aan het dansen te krijgen. Ze schotelden ons de gekste dansmoves uit hun populaire game voor.

Wie een hongertje had gekregen van al het spelen, kon van een heerlijk stuk watermeloen en een appel genieten. En kinderen die minstens 6 attracties hadden getest, kregen een mooie houten tol als souvenir.

We zagen veel gelukkige gezichtjes. Veel daarvan waren bekende Kras-gezichten, maar we konden op Kras Speelt ook veel nieuwe geïnteresseerden verwelkomen. Voor hen was het een mooie kennismaking met ons aanbod.

We blikken dus terug op een geslaagde editie. Want de regen heeft allerminst de pret kunnen bederven!

Hieronder vind je enkele sfeerbeelden, en hou onze social media in het oog voor de aftermovie!

Kras Speelt
Text left & image right