J100 jongeren

Wijkwandeling J100 in Berchem

07 Jun 2018

Begin juni organiseerde de J100 een wijkwandeling door Berchem. Tijdens deze wandeling stelden jongeren zelf hun buurt voor, vanuit hun perspectief. Dit leverde kritische en interessante discussies op.

J100 is een initiatief waarbij 100 jongeren van Kras en een hoop andere jeugdorganisaties samen hun stem laten horen en in dialoog gaan met elkaar en beleidsmakers. Op die manier willen ze bouwen aan een aangenaam leven in de stad. De jongeren komen uit verschillende Antwerpse buurten. Tijdens de wijkwandelingen stellen ze de buurt aan elkaar, aan lokale politici, en aan andere geïnteresseerden voor.

Zo ook dus in Berchem, waar de jongeren vertelden over de pleintjes, buurthuizen en publieke plaatsen waar ze graag vertoeven, en de problemen die ze ervaren. Verschillende problemen werden aangekaart, van infrastructuur die niet afgestemd is op de noden van de jongeren, over het culturele aanbod, tot de aanvaringen met de politie. Dit leidde tot interessante discussies met de deelnemers van de wijkwandeling.

Na de wandeling was er nog een gezellige iftar en een match van de Rode Duivels op groot scherm.

Meer info over J100 vind je op hun facebookpagina.

Foto’s van de wijkwandeling in Berchem vind je hier.