Kras Speelt 2018

Kras Speelt 2018

09 Mei 2018

Honderden superheldjes op gratis speelfestival

Woensdag 9 mei werd Park Spoor Noord in Antwerpen een halve dag lang omgetoverd tot een heus superhelden-attractiepark. Tijdens het jaarlijkse speelfestival ‘Kras Speelt’ konden kinderen zich uitleven op meer dan 20 attracties, geheel ingekleed in het thema van superhelden. We telden maar liefst 1500 kinderen.

Een echt superheldenmasker

‘De sweeper vond ik het leukste’, zegt Younes, een van de deelnemers die zich als Spiderman heeft laten grimeren. Hij wijst naar een spectaculaire attractie waarbij kinderen op iets wat eruitziet als een soort springkasteel, snel ronddraaiende armen moeten zien te ontwijken. ‘En ik was de snelste op het BMX-parcours!’ Trots laat hij zijn speelkaart zien. Wanneer die vol is, krijgt hij een echt superheldenmasker, en een gratis pannenkoek. Zijn volgende activiteit? Een eigen heldenzwaard zagen uit hout!

Kras Speelt wordt jaarlijks georganiseerd door Kras Jeugdwerk. Het evenement is gratis en open voor iedereen, ook kinderen die niet bij de werking van Kras zijn aangesloten. De spectaculaire activiteiten, van lasershooting tot een stand waar je je eigen schilderij kon fietsen, lokten dan ook veel volk. Ook het mooie weer heeft veel mensen op de been gebracht, want er namen niet minder dan 1500 kinderen deel. Tientallen jeugdwerkers en vrijwilligers hielpen het evenement in goede banen leiden.

Kras Speelt
Image left & text right
Kras Speelt